9. érzék, írta és szerkesztette Simon Balázs

A ENSZ közösségétől az osztálytermekig, ugyanaz a jelenség-csoport határozza meg az egyén kiteljesedését a közösség viszonylatában. Az egyén viselkedése folyamatosan újra írja a csoport folyamatot, miközben az egyén a csoport dinamikájához igazítja viselkedését.  A tudomány már elég sokat tud ezekről a folyamatokról, azonban a közösségekben, mondhatni kifejletlen a kilencedik érzék, hiányzik az alapvető tudás, szakértelem, érzékenység ahhoz, hogy együttélésünk ne a stressz, hanem a jól-lét és integráció forrása lehessen.”

A 9. érzék egy rendkívül érdekfeszítő könyv ami izgalmasan reflektál a harmadik színházi mozgalom kortárs helyzetére. A könyv fő gondolati szála az egyének közötti kapcsolódás lehetősége, illetve a fő kérdés, hogy miként képesek egy csoport vagy akár egy páros tagjai minél jobban egymásra hangolódni a színház eszközeinke a segítségével egy minél hatékonyabb együttműködés vagy az alkotás szempontjából egy minél termékenyebb és alkotóörömben gazdagabb együttműködés érdekében.

A könyv a RIOTE 3 partnerség valamennyi tagjának szakmai hozzájárulásával, az Utcaszak Színházi Alkotóközösség, azon belül Simon Balázs tollából és szerkesztésében jött létre, amelyben nagyban segítette őt Molnár-Keretyén Gabriella.

Letölthető ezen a linken.