Ösztöndíjak

A Sinum Színházi Műhely Egyesület a 2021-es évben négy ösztöndíjat adott ki, három ösztöndíjat a Riote 3 Erasmus + program részeként és egyet a Nemzeti Kulturális Alap egyéni művészeti támogatású pályázatának keretében pénzügyi lebonyolítóként.

  1. Első ösztöndíjra 2021. febbruárjában került sor, ahol az Antagon Aktion Theater-t látogatuk meg. Az ösztöndíj résztvevője Pintér-Németh Nikolett volt, akinek úti beszámolója itt olvasható.
  2. A második ösztöndíjat Páll Ibolya kapta 2021 áprilisában az NKA program részeként, amelyben az Örök Anya című kísérleti színházi előadás művészeként vett részt. Az előadás felvétele itt látható.
  3. Második ösztöndíjra 2021. májusában került sor, Szabó Zsuzsanna részvételével Gágyapátiban. Az eseményről képi galéria ezen a linken érhető el.
  4. A harmadik ösztöndíjat szintén Pintér-Németh Nikolett teljesítette, amelyre Erdélyben, Méra településen került sor 2021. szeptemberében. Képgaléria található ezen a linken illetve cikk olvasható az eseményről a helyi sajtóban.

2021-ben az Ösztöndíj odaítéléséről az Egyesület által delegált négy tagú Ösztöndíjbizottság döntött.

A Sinum Színházi Műhely Egyesület a 2022-es évben kilenc ösztöndíjat adott ki, a WeavingVoices/Hangfonalak című Erasmus + KA2 2022-1-HU01-KA220-ADU-000089933 azonosítószámú pályázatmegvalósításának keretében. 2022-ben egy új három tagúösztöndíj bizottság jött létre, akik döntöttek a kilenc ösztöndíj hely megítéléséről, a tagság javaslata alapján.

Javasolt ösztöndíjak:

  1. Egy hetes tartózkodás kettő fő részére a franciaországi Malerargue-ban a Roy Hart Művészeti Központ székhelyén, 2022. október 30-tól november 6-ig.
  2. Egy hetes tartózkodás kettő fő részére a németországi Reichenow-ban a Collaborative Reichenow székhelyén, 2023. január 3-tól 9-ig.
  3. Egy hetes tartózkodás kettő fő részére a Hollandiában, Amszterdamban Tuyo Alapítvány által szervezett művészeti programon, 2023. április 20-tól 26-ig.
  4. Egy hetes tartózkodás kettő fő részére a Svédországban, Unnaryd-ben Solsidans Kulturförening székhelyén, 2023. június 13-tól 19-ig.
  5. Egy hetes tartózkodás egy fő részére az Egyesült Királyságban, Leeds-ben a Leeds Beckett University székhelyén, 2023. augusztus 7-től 13-ig.

A tagság felterjesztésére az aktuális ösztöndíjbizottság elfogadta Pintér-Németh Nikolett és Pintér-Németh Géza részvételét az 1-4. programpontokon és Pintér Németh Géza részvételét a az 5. programpontban is.

Az ösztöndíjakról az alábbi linken érhető el képes dokumentáció: https://www.sinumtheatre.eu/erasmus/