A 9. érzék

Már elérhető és az alábbi linken letölthető Simon Balázs, az Utcaszínházi Alkotóközösség rendezőjének könyve:

a 9. ÉRZÉK

Alább egy szemléletes ábra a könyvből ami példaként szolgál a Szívritmus Variabilitás (HRV – Heart Rate Variability) mérések lehetséges eredményeiről a Fusion Vital, Firstbeat eszközeinek az eredményeivel: https://fusionvital.hu/

A kutatások célja az volt, hogy vizsgáljuk a színház és életminőség kapcsolatát, illetve a színházi tréningek életminőség javításában betöltött szerepét a felnőttoktatás terén.

A Fusion Vital által forgalmazott Firstbeat eszköz 3×24 órás mérési eredményének egy beszámolója a mindennapi stresszről. (A jelen ábra kizárólag példa, nem köthető valós személyhez).

A könyv az Erasmus + program RIOTE 3 (Vidéki Inkluzív Színházi Nevelés) projekt eredményeként valósult meg.

A projektről bővebben: https://riote.org/

Ajánljuk a könyvet mindenki figyelmébe, aki szeret játszani, közösségi programokban részt venni vagy akár komolyabban foglalkozik színházi tréningekkel és szeretne többet megtudni arról, hogy milyen folyamatok zajlanak ilyenkor az egyénben vagy a közösségben pszichofiziológiai szinten. A könyv továbbá arra is keresi a választ, hogy mik lehetnek a játékban való elmerülés rövid és hosszú távú élettani hatásai illetve milyen egzakt mérési eredményekkel lehet elemezni egy-egy részvétel minőségét vagy élettani jelentőségét.