Janus misztérium és karnevál – Pécsvárad

Fotó: Horváth Károly

Az előadásra szeptember 16-án a Pécsváradi Vár Asztrik apát termében kerül sor. Mivel az előadás tűzzel és természetes fényekkel oldja meg a világítást, reméljük a naplemente hangulata is hozzájárul majd az előadás élményéhez. A helyszín különlegessége, hogy a misztériumjáték csaknem ezeréves épület és dombormű töredékek között szólalhat meg. Egyfajta „történelmi tapasztalat” után is kutatunk az előadásunkkal, akár csak a régészek teszik azt. Balogh Tamás hasonló szavakkal összegzi a történelmi tapasztalat jelentését: „a múlt maradványait szemlélve, vagy egy történelmi hely szellemével érintkezésbe kerülve váratlanul feltárulhat előttünk, milyen is volt a múlt valójában. Többnyire kivételes eseményként, szinte kegyelmi pillanatként élhetjük meg ami ekkor velünk történik. Úgy érezhetjük, amit átélünk, nem érzéki csalódás csupán, hanem olyan megbízható és valóságos, mint az érzéki tapasztalat.”
A belépés díjtalan, de a sinumszinhaz@gmail.com e-mail címen várunk előzetes helyfoglalási kérelmeket.
Bővebb leírás az előadásról: https://www.sinumtheatre.eu/elokeszuletben/Köszönjük a Pécsváradi Várnak, hogy befogadta az előadásunkat. Szintén köszönjük a Nemzeti Kultúrális Alap támogatását, illetve a Retextil hozzájárulását a díszlethez.
Az előadás alkotófolyamata a Barangoló Alprogram támogatásával kezdődött 2021-ben. A jelen produkció az Erasmus+ RIOTE 3 program eredményeinek a része.