Mítosz a közösség hátterében – Erasmus+ eredménybemutató rendezvény

A Sinum Színházi Műhely Egyesület által koordinált RIOTE 3 (Vidéki Inkluzív Szabadtéri Színházi Nevelés 3) Erasmus+ program eredménybemutató rendezvényére a Civil Közösségek Házában kerül sor szeptember 15-én 17:00 és 20:00 óra között.
Az eseményen beszámolunk az egyesület Erasmus+ programban szerzett tapasztalatairól, illetve az európai partnerségben elért eredményekről.
A program keretében meghívott előadóink lesznek:
– Gászné Bősz Bernadett, aki a Hőspróba és a HármasVáras című kultúrális és turisztikai kezdeményezések tapasztalatairól mesél, amelyek célja volt a turisztikai termékfejlesztés térségi keretben és kulturális örökségi alapon, továbbá értékmegőrzés, közösségépítés és identitásfejlesztés.
– Ákli Krisztián, aki bemutatja az Oberon Társulat két munkáját, a Bündeltanz/Batyutánc és Máré legendája című előadásokat, amelyek a kulturális és/vagy történelmi emlékezetet alapul véve készültek. Az előadásban szó lesz tervekről és tapasztalatokról a fenntarthatóság, a gazdaságosság és a kulturális hasznosulás jegyében.
– Simon Balázs, az UtcaSzAK Társulat képviseletében beszél a színházi tréningek fiziológiai hatásának mérhetőségéről, a szívritmusvariabilitást (HRV) mérő eszközökkel.A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek az Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok szellemiségével és tapasztalataival.
A program második felvonására szeptember 16-án Pécsváradon kerül sor, ahol a kapcsolódó rendezvény keretében megtekinthető lesz a „Janus misztérium és karnevál” című előadás. Az eseményről bővebb leírás a felhívásban: https://fb.me/e/5CtOoHj4RTovábbi információ a program és az egyesület honlapján olvasható:
https://riote.org/